Twee mannen krijgen 18 maanden met uitstel voor brandstichting op camping in Bredene

21/11/16 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:18

De Brugse strafrechter heeft twee mannen voor een brandstichting op een camping in Bredene veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden effectief. Bij de brand gingen in januari 2014 meerdere caravans in vlammen op. De beklaagden hebben de feiten altijd ontkend.

Twee mannen krijgen 18 maanden met uitstel voor brandstichting op camping in Bredene

Op 12 januari 2014 vatte de caravan van de dochter van Patrice B. (56) vuur op camping Park Costa in Bredene. Ongeveer vijf uur eerder had Patrice B. zijn schoonzoon Laurent L. (44) daar even afgezet. Volgens de branddeskundige kan de brand zeker niet accidenteel ontstaan zijn. Het vuur ontstond pas na enkele uren, omdat L. een kussen en een donsdeken als vertragingsmechanisme zou hebben gebruikt.

B. zat door zijn gokverslaving financieel aan de grond. Volgens het OM probeerde B. daarom de verzekering op te lichten. De caravan was immers slechts 2.000 euro waard, maar was nog drie dagen voor 19.000 euro verzekerd. Beide mannen ontkennen hun betrokkenheid. De verdediging zag ook voldoende twijfel en vroeg de vrijspraak. Zo valt het niet uit te sluiten dat de brand is ontstaan door een kortsluiting. Daarnaast vinden de advocaten ook dat het verslag van de deskundige eigenlijk geen bewijs levert voor een brandstichting.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!