Twee mannen blijven in de cel voor overval op Gamma in Oostende

De overval vond plaats rond 8.45uur, een kwartier voor openingstijd. © a-DJ
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee jongemannen met een maand verlengd op verdenking van een gewapende overval op de Gamma in Oostende. Ayoub A. (21) uit Tienen wordt ook verdacht van een gelijkaardige overval op de Aldi in Leuven.

Op vrijdag 29 juni drongen twee mannen even voor openingstijd de Gamma aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende binnen. Onder bedreiging van een wapen eisten ze de inhoud van de kluis. Uiteindelijk maakten de daders enkele duizenden euro’s buit.

De politie kon Ayoub A. de volgende dag al inrekenen in een hotel in Middelkerke. De verdachte bleef immers de gestolen gsm van een slachtoffer gebruiken, waardoor de speurders hem gemakkelijk konden traceren. A. legde bekentenissen af over de feiten. Ook Alex R. (22) uit Leuven werd snel opgepakt, maar de jongeman van Roemeense origine ontkent zijn betrokkenheid bij de overval.

Ayoub A. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. De jongeman liep al meerdere veroordelingen op en bekende een gelijkaardige overval op een Aldi-filiaal in de J.P. Minckelersstraat in Leuven. Daar werd op 18 juni een aanzienlijk bedrag uit de kassa gestolen. Dat dossier werd ondertussen overgeheveld naar Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier