Twee Kortrijkse fietsdieven gevat dankzij cameramonitoring

Redactie KW

Dinsdagmiddag kon de Kortrijkse politie opnieuw twee fietsdieven op heterdaad betrappen via de camerabeelden in de dispatching van de politiezone Vlas.

In de fietsenstalling in de Tolstraat werd een verdachte man gespot, die even later vertrok met een damesfiets bij zich. Meteen werd een politieteam ter plaatse gestuurd, die de verdachte onmiddellijk kon tegenhouden. De betrokkene vertelde de politie dat hij de fiets meegenomen had omdat hij niet slotvast was. Bij verder onderzoek trof de politie in zijn bagage een kniptang aan. Hij werd overgebracht naar het commissariaat.

Nog op dinsdagnamiddag kon een alert politieteam in het centrum van Kortrijk een verdachte man tegenhouden op een damesfiets. Dit gebeurde ter hoogte van de Steenpoort. De man, die gekend is voor tal van andere feiten en bovendien illegaal in het land is, gaf toe dat hij de fiets gestolen had. Ook hij werd overgebracht naar het politiecommissariaat. Daarna werd hij ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier