Twee keer per maand wordt overspel onderzocht bij West-Vlamingen

04/08/16 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:23

Tussen 1 september 2014 en 31 maart 2016 hebben de West-Vlaamse familierechtbanken 35 keer een gerechtsdeurwaarder aangesteld om overspel vast te stellen. Dat is gemiddeld bijna twee keer per maand.

Twee keer per maand wordt overspel onderzocht bij West-Vlamingen

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een parlementaire vraag van het Poperingse Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD). Voor het hele land gebeurde dat in die periode maar liefst 303 keer. "Bewijs van overspel kan worden geleverd door vaststelling van een gerechtsdeurwaarder", vertelt Sabien Laheye-Battheu. "Daartoe richt de echtgenoot zich bij verzoekschrift, door hem of door zijn advocaat ondertekend, tot de familierechtbank. De familierechtbank kan een gerechtsdeurwaarder aanstellen om hem toe te laten, vergezeld van een officier of een agent van gerechtelijke politie, een bepaalde plaats of bepaalde plaatsen binnen te gaan om de nodige vaststellingen te doen die wijzen op overspel. De familierechtbank geeft dus als het ware een machtiging aan de gerechtsdeurwaarder om de vaststelling te gaan doen."

Vorig jaar werd het meest overspel onderzocht in de provincie Antwerpen, gevolgd door Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

(JL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!