Twee jongeren zondagochtend op gewelddadige manier aangevallen in centrum Roeselare

Op het voetpad zijn de bloedsporen nog heel duidelijk zichtbaar. (GF)
Redactie KW

Twee twintigers uit Roeselare werden zondagochtend vroeg aangevallen in de Weverijstraat, vermoedelijk door twee mannen van Tsjetsjeense afkomst. Het ene slachtoffer moest gehecht worden in de onderlip, de andere liep een jukbeenfractuur op en kreeg drie hechtingen in de mond.

De slachtoffers, twee twintigers uit Roeselare, trokken rond 6 uur zondagochtend van café St. Georges in het centrum van Roeselare huiswaarts en passeerden onder andere in de Weverijstraat. Daar zagen ze twee koppeltjes. “Tof om nog zo laat romantische zielen te zien”, riepen ze hen al grappend toe. Dat viel blijkbaar niet in goede aarde. De twee meisjes bleven achter en de mannen kwamen de twee Roeselarenaars achterna en riepen volgen de slachtoffers dat ze wel Tsjetsjenen waren.

Waarna ze een gewelddadige aanval inzetten om het vervolgens op een lopen te zetten. Ze konden nog op eigen kracht in het Stedelijk Ziekenhuis geraken waar ze werden verzorgd. Het ene slachtoffer werd gehecht in de onderlip, de andere liep een kleine jukbeenfractuur op en kreeg drie hechtingen in de mond.

Op sociale media is de verontwaardiging alvast erg groot. De politie onderzoekt momenteel de feiten.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier