Twee jaar met uitstel en 37 maanden effectief voor dealen van speed en cocaïne

Een vrouw en haar vriend zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld voor het dealen van speed en cocaïne. © iStock
Redactie KW

Een vrouw en haar vriend, beiden twintigers, uit Lapscheure bij Damme zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld voor het dealen van speed en cocaïne.

Tijdens de huiszoeking in september kreeg de hoogzwangere Wendy V. plots weeën. De vrouw werd veroordeeld tot twee jaar met uitstel; haar vriend kreeg 37 maanden effectief.

Leroy S. was amper een maand vrij uit de gevangenis toen de politie op 23 september 2015 binnenviel voor een huiszoeking. In de diepvries van hun woning in Lapscheure vonden de speurders ruim een halve kilogram speed. “Dat heeft blijkbaar heel wat emoties teweeggebracht. Mijn cliënte begon weeën te krijgen en is diezelfde dag nog bevallen”, pleitte haar advocaat meester Kris Vincke.

Op de zitting legde de vrouw uit dat ze zelf eigenlijk geen druggebruikster is. Leroy S. bekende zijn plannen om de speed te dealen, maar ontkende dat hij ooit cocaïne had verkocht. De jongeman moet voor andere feiten nog 42 maanden effectieve celstraf uitzitten. Hij werd ook al veroordeeld voor slagen en verwondingen op zijn vriendin.

De verdediging vroeg een straf onder voorwaarden. Voor Wendy V. stelde meester Vincke een werkstraf voor. Het OM had voor Wendy V. 15 maanden en voor Leroy S. twee jaar cel gevorderd, maar de rechter sprak dus aanzienlijk strengere straffen uit. Beide beklaagden kregen ook een geldboete van 6.000 euro, bijna volledig met uitstel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier