Twee jaar effectief voor smokkelen van Afghaans gezin

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een Iraniër tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor mensensmokkel. Twee Afghanen werden ook schuldig bevonden aan het smokkelen van een Afghaans gezin. Een vierde verdachte werd vrijgesproken.

Op 30 januari 2014 merkte de politie van de zone Kouter tijdens een actie tegen woninginbraken twee verdache voertuigen op in Jabbeke. In de voertuigen met Nederlandse en Britse nummerplaten werd een Afghaans gezin met kinderen van vijf en negen jaar aangetroffen. De slachtoffers vertelden dat ze al 44.000 dollar betaald hadden aan smokkelaars.

De bestuurders van de wagens kregen straffen tot 18 maanden, waarvan een deel met uitstel. Aminullah M. verklaarde dat hij slechts bij toeval in de wagen van zijn vriend zat. Meester Yen Buytaert vroeg de vrijspraak en werd hierin gevolgd door de rechter.

Mohammad M. zat niet in de wagens die bewuste dag en werd pas later aangehouden. De Iraniër werd tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld. Hij kreeg ook een boete van 24.000 euro opgelegd, waarvan 18.000 euro met uitstel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier