Twee jaar cel voor uithaal met glas in gezicht bij caféruzie in Brugge

17/03/17 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 24-jarige Irakees bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor slagen en verwondingen. Tijdens een caféruzie sloeg Youssef A. met een glas in het gezicht van een meisje.

Twee jaar cel voor uithaal met glas in gezicht bij caféruzie in Brugge

Op 27 december 2015 zat Céline V. samen met een groepje vrienden in café Pick in Brugge. Het kwam er tot een hevige discussie met twee Irakezen, maar het personeel van het café ernaast wist de gemoederen te bedaren. Op dat moment sloeg Mustafa A. (27) toch nog in het gezicht van Kenny D. Céline V. kwam tussenbeide, maar werd door Youssef A. met een glas in het gezicht geslagen. Het slachtoffer kreeg van de rechter ruim 7.000 euro schadevergoeding toegewezen, waarvan 6.000 euro voor esthetische schade.

De rechter hekelde in het vonnis de brute en verraderlijke wijze waarop het zinloos geweld was gepleegd. A. had immers al tijdens een eerdere fase van de ruzie het glas genomen om later te kunnen toeslaan. In de motivatie werd ook gewezen op het algemene onveiligheidsgevoel dat door dergelijke gedrag gecreëerd wordt. Youssef A. werd tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld. Zijn kompaan Mustafa A. kreeg 100 uur werkstraf voor de klap aan het andere slachtoffer. Als hij die werkstraf niet uitvoert, moet hij alsnog een celstraf van zes maanden uitzitten.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!