Twee jaar cel voor mislukte overval op bakker in Middelkerke

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft twee beklaagden veroordeeld voor een gewapende overval op een bakkerij in Middelkerke.

Wim D.G. (40) kreeg twee jaar voorwaardelijk, zijn handlanger Tommy V. (32) moet een werkstraf van 200 uur uitvoeren.

Op 21 november 2013 stormden de overvallers even voor sluitingstijd bakkerij Herreman langs de Oostendelaan in Middelkerke binnen. Ze dwongen eigenaar Johny Herreman om de kassa te openen. Omdat de bakker zich verzette, trok Wim D.G. een wapen. Maar ook het overhalen van de trekker van het niet geladen pistool maakte weinig indruk op het slachtoffer. Hij greep naar een stoel en sloeg die stuk op het hoofd van één van de daders. De overvallers kozen uiteindelijk zonder buit het hazenpad.

Zelfs vriendin had naar vermoeden

Aan de hand van camerabeelden en een persoonsbeschrijving door een getuige kwam de politie de daders snel op het spoor. Bovendien gaf ook de vriendin van D.G. aan dat ze vermoedde dat haar partner iets met de feiten te maken had. Bij een huiszoeking op 27 november bleek dat Wim D.G. eerder ook al een iPad gestolen had in een café in Middelkerke.

Wim D.G. werd veroordeeld tot twee jaar cel, maar moet die straf niet uitzitten als hij zich houdt aan een aantal probatievoorwaarden. Zijn kompaan Tommy V. kreeg een werkstraf van 200 uur opgelegd. Als hij die werkstraf niet uitvoert, moet hij alsnog 18 maanden de cel in. Beide beklaagden zaten tot aan hun proces in voorhechtenis. Aan het slachtoffer moeten ze een schadevergoeding van 750 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier