Twee jaar cel voor listige diefstallen bij gokkantoor Ladbrokes

08/06/17 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:13

Acht Oostendse jongeren zijn door de Brugse strafrechter veroordeeld voor diefstallen en afpersing. Bij twee gokkantoren van Ladbrokes maakten ze enkele duizenden euro's buit. Kopstuk Bruno H. (21) werd bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf.

Twee jaar cel voor listige diefstallen bij gokkantoor Ladbrokes

© BELGA

Eind maart 2015 sloeg de bende toe in twee Oostendse kantoren van Ladbrokes. Met behulp van een app zorgden ze dat de televisieschermen in de gokkantoren in panne vielen. Van de ontstane verwarring maakten ze gebruik om 3.500 euro uit de kassa te stelen. In het tweede kantoor was de buit veel kleiner. Tijdens een schermutseling stal H. in mei 2015 ook nog 100 euro van de uitbater van het gokkantoor.

Valsemunterij

De beklaagden stonden ook terecht voor een reeks andere diefstallen, onder andere van een fiets en een brommer. Bruno H. troggelde ook nog festivaltickets af van een vijftienjarige. Spiro B. stal het geld van iemand die bij hem cocaïne wilde aankopen. Nog een andere beklaagde perste twee jongeren af door één van hun gsm's te stelen en er 150 euro voor te eisen. De meeste bendeleden werden in februari door dezelfde rechter al veroordeeld voor feiten van valsemunterij. Bruno H. kreeg toen 18 maanden met uitstel. Net als vier andere beklaagden liet hij verstek gaan voor zijn proces.

Stabiel leven

Donderdag kwam H. plots toch opdagen, nadat hij via de pers lucht had gekregen van de zaak. Het Openbaar Ministerie vorderde zijn onmiddellijke aanhouding. "Hij heeft nu een stabiel leven, er is absoluut geen vluchtgevaar", pleitte zijn advocate Amélie Van Belleghem. De rechter haalde uit naar de beklaagde, maar wees de vordering uiteindelijk toch af. "Deze kamer bestaat één jaar en het is al de derde zaak tegen u. Het mag gaan stoppen." Het kopstuk werd veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf, de anderen kregen deels voorwaardelijke straffen van vier tot achttien maanden.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!