Twee jaar cel voor handtasdiefstallen in Oostende

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft Ludovic W. (28) veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor een aantal brutale straatovervallen.

Zijn kompaan Kevin L. kreeg 20 maanden, waarvan de helft met uitstel. Het duo had het vooral gemunt op handtassen van oudere dames.

Eind december 2013 sloegen de overvallers hun slag in vakantiecentrum Ravelingen in Oostende. In de toegangshal beroofden ze een 74-jarige vrouw van haar handtas. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Alerte voorbijgangers konden Ludovic W. in bedwang houden. Zijn kompaan vluchtte weg met de brommer, maar werd enkele dagen later opgepakt.

Altijd weerloze bejaarden

Uit het onderzoek bleek dat het duo al eerder gelijkaardige feiten had gepleegd. Onder andere op 8 december brachten ze in de Troonstraat in Oostende Lore C. met haar fiets ten val. De daders gingen aan de haal met de handtas van het slachtoffer. Voor de diefstal van een schoudertas in het Maria Hendrikapark werden ze bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken.

De rechter tilde zwaar aan het feit dat de overvallers bewust weerloze bejaarden selecteerden en viseerden. Enkel Kevin L. kwam door zijn blanco strafblad nog in aanmerking voor een voorwaardelijke straf.

Aan de verschillende slachtoffers moeten de beklaagden in totaal een schadevergoeding van 2.700 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier