Twee jaar cel voor geweld tegen ex-partner uit Brugge

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige man uit Herk-de-Stad veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel, voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn ex-partner. De beklaagde mag geen contact meer hebben met het slachtoffer.

Bart D. had in het voorjaar van 2017 ongeveer anderhalve maand een vaste relatie met M.G. (33) uit Brugge. Door de bezitterige houding van de beklaagde zag de vrouw geen toekomst in de relatie. D. kon dat niet verkroppen en trok op 22 juni 2017 naar de woning van het slachtoffer. Met vuistslagen en schoppen veroorzaakte hij talloze verwondingen bij zijn ex-partner. M.G. zal zeker enkele maanden werkonbekwaam zijn en kreeg een voorlopige schadevergoeding van 1.500 euro toegewezen.

De verdediging probeerde de feiten te kaderen. “Mevrouw dronk zeer veel en mijn cliënt ergerde zich daaraan. Ze had hem bedrogen, maar ze konden elkaar na de breuk toch heel moeilijk loslaten”, aldus meester Sander Van Hulle. Volgens D. liet zijn ex-vriendin hem toen na een vermeende diefstal ook bedreigen door een motorbende.

In 2008 werd de beklaagde al veroordeeld tot twee jaar cel voor poging tot doodslag op een andere ex-partner. Meester Van Hulle pleitte dat zijn cliënt aan dat duidelijke agressieprobleem wil werken en stelde een voorwaardelijke straf voor. D. zal therapie moeten volgen en mag geen contact meer hebben met zijn ex-partner.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier