Twee jaar cel voor ex-schoonzoon die huisarts aanviel

20/04/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 20:02

De Ieperse strafrechter heeft donderdag J.B. (34) veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar, omdat hij zijn ex-partner en -schoonvader slagen had toegebracht. De man was op 22 februari 2013 de gezinswoning van zijn ex-vriendin binnengedrongen.

Twee jaar cel voor ex-schoonzoon die huisarts aanviel

© Getty Images/iStockphoto

Jan B. (34) uit Gent maakte zich 22 februari 2013 schuldig aan opzettelijke slagen en verwondingen en woonstschennis. De beklaagde drong toen binnenin de woning van zijn vroegere geliefde en troefde haar daarbij af.

Toen de vader van het jonge meisje kabaal hoorde snelde hij er naartoe en deelde hij in de klappen. Hij werd er neergeslagen met een strijkplank en ving daarnaast nog enkele serieuze klappen. Na de feiten vluchtte de man en de politie zette een klopjacht in. De beklaagde keerde echter nog eens terug, werkte de vader tegen de grond en sloeg zijn hoofd enkele keren hard op de kasseien.

Toen kon de man worden ingerekend. De dokter in kwestie hield er een serieuze blijvende invaliditeit aan over en zou op vandaag nog altijd werkonbewaam zijn . Daarenboven leed hij aan stress en ging hij door een depressie. Voor de dokter vroeg de burgerlijke partij niet minder dan 283.000 euro schadevergoeding. De verdediging beweerde dat er van binnendringen in de woning geen sprake was. De slagen werden wel toegegeven, maar de verdediging zei dat zijn cliënt niet meer dezelfde mens is. Hij heeft nu de alcohol afgezworen en is lid geworden van de AA-club, en heeft ook een vaste relatie en een dochtertje. Intussen heeft hij ook vast werk gevonden.

De beklaagde, die het financieel moeilijk heeft, zit momenteel in de collectieve schuldregeling en laat zich ook psychologisch begeleiden. De beklaagde, die eerder al veroordelingen opliep werd veroordeeld tot twee jaar effectieve cel en een effectieve boete van 1.500 euro. De 'vroegere' partner kreeg 2.829 euro toegewezen. Over de vordering van de dokter zal worden worden gedebatteerd op een latere datum. Op de vraag van het openbaar ministerie tot onmiddellijke aanhouding van de beklaagde werd niet ingegaan.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!