Twee jaar cel voor drugsdealer uit Menen die voor zieke moeder wil zorgen

Redactie KW

Een veertiger uit Menen heeft dinsdag van de correctionele rechtbank van Kortrijk een celstraf gekregen van twee jaar voor drugshandel.

Daarvan zijn slechts negen maanden effectief. De man hoopte op een groot deel met uitstel omdat hij zijn vader op zijn sterfbed beloofde om voor zijn zieke moeder te zorgen.

De Menenaar raakte aan de drugs, nadat zijn vader de diagnose kanker kreeg. Op dat moment gaf de zoon zijn werk op, zodat hij voor zijn vader kon zorgen. Hij begon te verkopen om zijn eigen gebruik te financieren. In september vorig jaar werd een afnemer tegengehouden door de politie, die verklaarde dat hij net twee gram cannabis gekocht had bij de veertiger. De agenten voerden een huiszoeking uit, maar konden niets vinden. Later bekende de man de feiten toch. Hij had de drugs weggegooid via het dakplatform van zijn woning.

Voor zijn vader overleed, beloofde hij hem om voor zijn moeder te zorgen. “En vanuit de gevangenis kan dat niet”, zei hij voor de rechtbank. Daarom vroeg hij enkel de voorhechtenis als effectief gedeelte op te leggen. De rechtbank gaf hem voor een groot deel de gunst van het uitstel. Negen maanden van zijn celstraf blijven wel effectief.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier