Twee jaar cel voor diefstal van koper in Ieper

Redactie KW

Een zestal Roemenen en Russen stond voor de Ieperse correctionele rechter wegens diefstal van koper ter waarde van 10.000 euro.

De diefstallen gebeurden bij de firma Degels in Ieper, waarbij de daders eerst een bestelwagen stalen bij de firma Cherchye in Ieper. Het zestal moet zich ook verantwoorden voor bendevorming.

Het feit deed zich voor in de nacht van 13 op 14 juni 2013. De Russen Aushev D. (40) en Adam D. (30) en de Roemenen Gheorge C. (26) en Gheorghe T. (31) waren aanwezig. De Roemenen Mikai R. (31) en Vasile T. (34) gaven verstek. Het openbaar ministerie vorderde voor allemaal een effectieve straf en ‘hoe meer, hoe liever’, aldus het openbaar ministerie. De verdediging daarentegen pleit een milde straf, want telkens was uit het verhaal te horen dat de beklaagden de feiten pleegden uit wanhoop omdat ze helemaal geen financiële middelen meer hadden om hun gezin te onderhouden.

De beklaagde Gheorge C. ontkende ook maar iets met de feiten te maken en werd vrijgesproken. De overige werden allemaal schuldig bevonden en liepen straffen op van één jaar met uitstel tot twee jaar effectief. Aan de firma Degels moet er een schadevergoeding betaald worden van 10.000 euro en aan de firma Cherchye een bedrag van 326,87 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier