Twee Italianen naar strafrechter voor mensensmokkel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een 28-jarige Italiaan en een 43-jarige Italiaanse naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachten probeerden een Albanees met valse papieren op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk te loodsen.

Op woensdag 31 januari trokken drie mensen rond 16 uur naar de haven van Zeebrugge om de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. Het opmerkzame personeel van P&O Ferries had door dat er iets niet pluis was en liet de scheepvaartpolitie ter plaatse komen. De politie stelde vast dat één van de drie reizigers met valse Italiaanse papieren in het Verenigd Koninkrijk wilde geraken. De Albanees werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De Italianen die hem vergezelden, werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Silvia P. zit sindsdien in voorhechtenis. Haar aanhouding werd dinsdagochtend opnieuw verlengd. Simone B. werd eerder wel al onder voorwaarden vrijgelaten, maar ook hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor mensensmokkel. Het proces zal in principe al in de loop van de zomer van start gaan voor de Brugse correctionele rechtbank.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier