Twee illegalen aangetroffen bij controle handelspanden in regio Kortrijk

Redactie KW

De politie heeft woensdag in de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) een controleactie uitgevoerd in zes handelszaken.

Daarbij zijn twee illegalen aangetroffen. Eén persoon werd gearresteerd. Verder werden diverse inbreuken op de handelswetgeving vastgesteld, zo maakte de politie donderdag bekend. Vijf agenten en tien controleurs van verschillende inspectiediensten namen deel aan de controleactie. In Kortrijk werden een winkel, een carwash en drie erotische salons gecontroleerd. Ook in Lendelede werd een salon aan een controle onderworpen.

Er werden vooral overtredingen vastgesteld inzake niet aangemelde arbeid. Ook werd notitie genomen van RVA-fraude, inbreuken op deeltijdse en illegale arbeid en inbreuken op het correct bijhouden van het dagontvangstenboek. Er werden voorts twee onderzoeken gestart inzake schijnzelfstandigheid en stedenbouw.

De twee illegalen zijn ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken. De politie gaf geen verdere preciseringen rond de arrestatie van één persoon.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier