Twee gewonden bij steekpartij in Kortrijk

Redactie KW

In een uitloper van een vechtpartij vrijdagavond in Kortrijk, heeft zich zaterdag opnieuw geweld voorgedaan. Bij een steekpartij vielen twee gewonden.

Vrijdagavond kwam het tot een zware vechtpartij in Kortrijk. Jongeren sloegen er op elkaar in met baseballknuppels en riemen. De politie Vlas moest in grote getale tussenkomen op het Schouwburgplein. De aanleiding voor het geweld is niet helemaal duidelijk, al schrijft Het Laatste Nieuws dat het gaat om een bendevete tussen twee jongerengroepen. Zeker is wel dat acht minderjarigen bestuurlijk werden aangehouden.

In een uitloper van die vechtpartij vrijdag, kwam het zaterdag tot nieuwe schermutselingen, dit keer in de Zwevegemsestraat. Daarbij trok iemand een mes en vielen twee gewonden. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar. Op basis van de camerabeelden kon de politie van de politiezone Vlas drie meerderjarige verdachten identificeren en arresteren.

Zaterdagavond verscherpte de politie het toezicht in de stad. Extra patrouilles en verscherpte waakzaamheid moeten nieuwe opstoten in de kiem smoren. Zondagvoormiddag werd een contactverbod tussen de twee bendes opgelegd.

(ov)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier