Twee dealers uit Zwevegem veroordeeld voor drugsdode in Waregem

21/06/16 om 10:58 - Bijgewerkt om 10:58

Twee drugsleveranciers uit Zwevegem zijn vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 6.000 euro voor drugshandel en schuldig verzuim.

Twee dealers uit Zwevegem veroordeeld voor drugsdode in Waregem

© Getty Images/iStockphoto

Ze worden verantwoordelijk gesteld omdat ze een 41-jarige druggebruiker uit Waregem drugs gaven en hem niet hielpen toen hij na een fikse dosis heroïne bewusteloos raakte. Uiteindelijk stierf de man. Ook zijn ex-vriendin kreeg vijftien maanden effectieve celstraf en een boete van 6.000 euro omdat ze hem niet hielp.

Het slachtoffer en zijn vriendin leerden in de nacht van 25 op 26 december 2014 twee mannen uit Zwevegem kennen op café in Kortrijk. De twee drugsleveranciers konden voor het slachtoffer twee gram straffe heroïne regelen. Daarop verloor de Waregemnaar vrijwel meteen het bewustzijn. Het Zwevegemse duo voerde hem samen met zijn vriendin nog naar hun woning in de Jutestraat in Waregem. Daar lieten ze met in de traphal achter. Zijn vriendin ging slapen en merkte pas 's anderendaags dat hij was overleden. Volgens het openbaar ministerie hadden ze een ambulance moeten bellen en liet het trio het slachtoffer in de steek. Hij overleed aan een combinatie van alcohol, heroïne en anti-depressiva.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!