Twee Britten staan terecht voor roofmoord in Leke

21/06/16 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Twee Britten van Pakistaanse origine moeten zich voor de correctionele rechtbank van Veurne verantwoorden voor een roofmoord op een 49-jarige Brit. Vorige week werd de zaak ingeleid, woensdag valt de beslissing over de getuigenlijst.

Twee Britten staan terecht voor roofmoord in Leke

Op 27 augustus 2014 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in zijn bed in Huize Lappersfort in Leke bij Diksmuide. Uiterlijk werden geen verwondingen vastgesteld, waardoor een hartfalen de meest plausibele doodsoorzaak leek. Uit het toxicologisch onderzoek bleek echter dat de man stierf door een overdosis chloroform. Bovendien waren de twee metgezellen van het slachtoffer met de noorderzon verdwenen.

In november 2014 werden de twintigers in Engeland ingerekend, enkele weken later werden ze aan ons land uitgeleverd. Sindsdien zitten de verdachten in voorhechtenis. De Britten ontkennen dat ze iets met de dood van hun reisgezel te maken hebben.

Ook uitbaatster opgeroepen

Door een recente wetswijziging moeten dergelijke moordzaken niet meer naar het hof van assisen verwezen worden. Op de inleidingszitting vroeg de verdediging aan de rechtbank om toch een achttal getuigen op te roepen. "Dat gaat dan onder andere om de wetsdokter en de uitbaatster van de B&B in Leke", aldus meester Yen Buytaert, advocaat van één van de beklaagden. Woensdagochtend beslist de rechtbank welke getuigen effectief op de zitting gehoord zullen worden. De zaak zal in principe in september behandeld worden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!