Twee BMW's gestolen bij Izegemse schepen Tom Verbeke

17/10/16 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:26

Schepen Tom Verbeke kreeg dit weekend inbrekers over de vloer. Ze gingen aan de haal met twee BMW's en een muziekinstrument.

Twee BMW's gestolen bij Izegemse schepen Tom Verbeke

Tom Verbeke aan het werk met zijn gestolen bariton. © Frank Meurisse

De inbraak vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats tussen 1 en 2 uur in de Mariastraat in Kachtem, waar Tom Verbeke met zijn partner woont. "We zijn die nacht om 1 uur gaan slapen en hebben de inbraak pas 's ochtends ontdekt", legt hij uit. "Ik zocht mijn autosleutels, maar vond die niet. Toen ik plots merkte dat de voordeur op een kier stond, snelde ik naar buiten. Onze twee auto's - een BMW 1 en 5-reeks - waren verdwenen."

Gesignaleerd in Kortrijk

Tom verwittigde meteen de politie en verzekeringen. "De politie wist ons later te vertellen dat onze wagens rond 2.20 uur nog in de Doorniksewijk in Kortrijk gesignaleerd waren. Dat konden ze traceren via nummerplaatherkenning op onbemande camera's. Maar sindsdien ontbreekt elk spoor van onze auto's."

Naast de twee BMW's gingen de dieven ook aan de haal met de bariton van Tom, het blaasinstrument waarmee hij bij de Kachtemse fanfare Vrede & Eendracht speelt. "Dat stond klaar in de gang voor de repetitie. Ik denk dat ze de instrumentkoffer nog snel hebben meegenomen, zonder goed te weten wat de inhoud was. Spijtig, want de bariton heeft een grote emotionele waarde voor me. Daar zie ik echt wel van af. Het is als een verlengstuk van mijn lichaam."

Gericht te werk

De buit van de inbraak loopt in de tienduizenden euro's, zegt Tom. "Ze gingen in elk geval erg gericht te werk. Ze wisten erg goed wat ze wilden. Onze woning was allesbehalve overhoop gehaald. Toch bezorgt het ons een vreemd gevoel. We hadden speciaal nog het licht in de keuken en woonkamer laten branden, maar dat heeft hen niet afgeschrikt. Het besef dat er onbekenden met slechte bedoelingen onze thuis hebben doorzocht, voelt maar vies aan."

Veel hoop dat de auto's en de bariton nog zullen gevonden worden, koestert Tom niet meer. "Ik vrees dat ze met de noorderzon verdwenen zijn. De auto's kunnen we vervangen en ik zal meer dan waarschijnlijk een nieuwe bariton moeten aanschaffen. We prijzen ons ergens nog gelukkig dat de inbrekers ons ongemoeid hebben gelaten."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!