Twee Albanezen opgepakt voor mensensmokkel langs E40

Redactie KW

Langs de E40 ter hoogte van Mannekensvere zijn afgelopen nacht twee jonge Albanezen opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachten verstopten drie vluchtelingen op een vrachtwagen.

De West-Vlaamse snelwegparkings langs de E40 zijn al langer het geliefkoosde werkterrein van smokkelbendes. Daarom werd de parking van Mannekensvere ook in de nacht van maandag op dinsdag door de politie in de gaten gehouden. Rond 1.30 uur toonden twee inzittenden van een wagen met Franse nummerplaat een bijzondere interesse voor de geparkeerde vrachtwagens. Ze verstopten een Albanees en twee Kosovaren in de laadruimte van een vrachtwagen. Dat zorgde voor een gevaarlijke situatie, want de paletten en dozen in de vrachtwagen waren onvoldoende vastgemaakt.

Toen ze de politie in de gaten kregen, vluchtten de verdachten te voet over de autosnelweg. Een vrachtwagenchauffer moest gebruik maken van zijn grootlichten en zijn claxon om de Albanezen aan te manen om de weg vrij te maken. Met behulp van een politiehelikopter konden ze even later in een gracht aangetroffen worden.

De Brugse onderzoeksrechter zal dinsdagnamiddag beslissen over hun verdere aanhouding.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier