Twaalf maanden voorwaardelijk voor piepjonge dealer

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 19-jarige dealer uit Oudenburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel. D.D. kreeg van de rechter wel strenge voorwaarden opgelegd. Zo mag hij de komende drie jaar niet op café of naar een festival.

Op 8 mei liep de beklaagde in Oostende tegen de lamp. In zijn rugzak ontdekte de politie speed, xtc en cannabis. Bovendien had hij een stroomstootwapen op zak. Het parket berekende dat hij met zijn handeltje ruim 15.000 euro winst maakte. Dat bedrag werd dan ook verbeurd verklaard.

De verdediging legde uit dat de Oudenburgenaar vooral dealde om zijn eigen speedgebruik te kunnen financieren. Meester Aurélie De Muelenaere verwees ook uitgebreid naar de moeilijke thuissituatie bij D.D. Zo was hij thuis niet meer welkom en diende zijn moeder door zijn gedrag meermaals klacht in. “Die man heeft structuur nodig. Daarom vraag ik een werkstraf of een straf onder probatievoorwaarden”, aldus meester De Muelenaere.

De rechtbank volgde het pleidooi van de verdediging, maar was van oordeel dat D.D. enkel baat kan hebben bij strenge voorwaarden. De komende drie jaar mag de jongeman bijvoorbeeld tussen middernacht en zes uur ‘s ochtends de deur niet uit. Die voorwaarde is niet onoverkomelijk, aangezien D.D. ook een verbod kreeg opgelegd om nog naar cafés, dancings en festivals te gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier