Twaalf maanden voor poging doodslag op ex-schoonbroer in Dentergem

07/06/16 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag twaalf maanden cel uitgesproken voor poging tot doodslag. Een twintiger stak met een mes zijn ex-schoonbroer neer in Dentergem.

Twaalf maanden voor poging doodslag op ex-schoonbroer in Dentergem

De feiten gebeurden op 26 juni 2012 in Dentergem. De ex van de beklaagde, met wie hij samen een kind heeft, stuurde haar broer en vader naar zijn thuis om het kind op te halen. De beklaagde had eerder geweigerd om het kind met zijn moeder mee te geven, omdat hij haar nieuwe partner verdacht van seksueel misbruik van zijn kind. Hij diende een klacht in in Brugge voor de veronderstelde zedenfeiten, maar tot op heden zijn geen bewijzen gevonden.

"Mes enkel om ze weg te jagen"

Toen de oom en opa van het kind aan de deur van beklaagde stonden, liep het mis. Daarop verschanste de man zijn zoontje in de woning. Hij kwam terug met een keukenmes van ruim dertig centimeter. "Ik wilde hen enkel wegjagen", zei de beklaagde. "Maar toen hij op me afkwam, heb ik me verdedigd."

De rechtbank oordeelde dat de poging tot doodslag wel degelijk bewezen is. De man krijgt 12 maanden cel, maar enkel de voorhechtenis is effectief. Hij moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van 12.394 euro betalen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!