Twaalf maanden cel voor seksueel misbruik door KSA-leider uit Vichte

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 53-jarige voormalig KSA-leider uit Vichte, een deelgemeente van Anzegem, is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van enkele minderjarige KSA-leden.

De man moet ook een boete van 3.000 euro betalen en mag zich de komende twintig jaar niet meer inlaten met activiteiten waarbij minderjarigen zijn betrokken. De feiten dateren uit de jaren negentig en begin jaren 2000, maar zijn volgens de rechter niet verjaard. De slachtoffers dienden echter slechts in 2011 en 2013 klacht in. De man profiteerde van de ontluikende seksualiteit van 14- en 15-jarige leden van de KSA om samen pornofoto’s en -films te bekijken en zich dan samen met hen handmatig en oraal te bevredigen.

Volgens de rechter was van verkrachting geen sprake, maar misbruikte de man wel zijn positie als KSA-leider. De man was eerder al eens verdacht van seksueel misbruik, maar werd daarvoor in 2004 vrijgesproken. Het misbruik gebeurde niet tijdens activiteiten van de KSA, maar bij de man of de slachtoffers thuis.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier