Twaalf maanden cel voor belaging 13-jarig meisje, ontvoeringspoging niet bewezen

Redactie KW

Een Waalse twintiger is maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden.

Hij belaagde een meisje van 13 jaar. De man werd ook vervolgd voor aanranding en poging tot ontvoering van het meisje, maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

Het meisje wandelde op 21 april van de bus naar huis in Spiere-Helkijn. Daarbij merkte ze dat ze achtervolgd werd door een man. De Waalse L.G. (26) beende haar bij. Toen het meisje begon te lopen, deed hij dat ook. Hij greep haar langs achter vast. Volgens het openbaar ministerie betastte hij het tienermeisje en probeerde hij haar te ontvoeren.

Dat bleef G. doorheen het onderzoek ontkennen. Hij houdt vol dat hij nooit de intentie had om haar aan te randen of te ontvoeren. Voor die tenlasteleggingen wordt hij nu ook vrijgesproken. Voor belaging krijgt hij wel twaalf maanden cel, waarvan enkel de voorhechtenis effectief is.

Er wordt een contactverbod opgelegd tussen de veroordeelde en het tienermeisje. Een deskundige zal onderzoeken welke schade het slachtoffer opliep door de feiten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier