Twaalf maanden cel met uitstel voor verkrachter uit Ieper

Redactie KW

Een 33-jarige man werd door de Ieperse rechter veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel voor woonstschennis en verkrachting.

De man is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en moet het slachtoffer 6.470 euro betalen. De man, ooit topspeler van eerste provinciale Vlamertinge, was een regelmatige klant van een Vlamertings café. Hij kende de uitbaatster vrij goed, want na het voetbal ging hij er regelmatig een pint drinken. Maar op 30 november 2012 liep het mis, want ‘s nachts verschafte hij zich toegang via een raampje. Plots stond hij aan het bed van de waardin en verkrachtte haar.

Het slachtoffer was er zo door aangedaan dat ze haar zaak stopzette in Vlamertinge en verhuisde naar Poperinge. Toen de man kort na de feiten werd aangehouden ontkende hij aanvankelijk in alle toonaarden. Later gaf hij de verkrachting schoorvoetend toe. Het slachtoffer is opgelucht dat alles nu achter de rug is. “In eerste instantie was er twijfel over hoe een ander gebeurde. De supporters stonden op het einde van het seizoen voor mijn café te zingen dat de man een van hen bleef”, aldus de vrouw die intussen haar café vaarwel zei en naar Poperinge verkaste. Ironisch genoeg is dat nu net de stad waar de dader weer voetballer is. “En dat terwijl ik hem nooit meer wil zien”, aldus het slachtoffer.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier