Tussenpersonen kasteelmoord blijven in de cel

21/06/16 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Pierre Serry en Evert d.C. met een maand verlengd.

Tussenpersonen kasteelmoord blijven in de cel

© BELGA

Beide verdachten zouden bij het beramen van de moord op Stijn Saelens een rol als tussenpersoon gespeeld hebben, al ontkent d.C. elke betrokkenheid.

Evert d.C. belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Zijn dna bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. De Zeeuw werd toen dan ook onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Opvallend genoeg wilde het parket hem in januari 2015 zelfs buiten vervolging laten stellen.

Ondertussen kon het dna-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een Tilburgse neef van de ondertussen overleden Ronny Van Bommel, uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Franciscus L. beweerde immers dat hij in de zomer van 2011 van zijn oom aan d.C. moest melden dat een afspraak kon doorgaan. Hierdoor belandde d.C. in juni 2015 toch opnieuw in de cel.

Recent legde Pierre Serry voor het eerst uitgebreide verklaringen af. De tussenpersoon uit Aalter beweert dat het nooit de bedoeling was om Stijn Saelens om te brengen. Serry zou verklaard hebben dat hij d.C. inschakelde als tussenpersoon, maar die ontkent nog steeds elke betrokkenheid. Volgens de Zeeuw kende Serry de Eindhovense huurmoordenaar wel degelijk, maar dat wordt dan weer betwist door Serry.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!