Turkse Rotterdammer blijft in cel voor duinenmoord

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Turkse Rotterdammer met drie maanden verlengd op verdenking van de moord op Milena Raycheva.

Het lichaam van de 26-jarige Bulgaarse werd in augustus 2010 aangetroffen in de duinen van Zeebrugge en pas recent geïdentificeerd. De verdachte faalde bij een test met de leugendetector, maar blijft elke betrokkenheid ontkennen.

Op 21 januari werd de man van Turkse origine in Rotterdam opgepakt. Volgens de familie Raycheva sloeg en bedreigde hij zijn vriendin regelmatig. Kenan B. bleef die familie ook na de verdwijning echter financieel steunen. “Haar broer werkte voor B. en heeft zelfs een tijdje bij hem verbleven. Hij kwam hem hier al bezoeken in de gevangenis”, aldus meester Philippe Carsau, advocaat van de verdachte. De verdediging vraagt dan ook om een confrontatie met de familie.

De verdachte beweert dat hij zijn vriendin op 1 augustus 2010 voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. Toen meneer B. stond aan te schuiven, zou zijn vriendin gesms’t hebben dat ze was vertrokken. Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. Op 17 augustus 2010 werd haar lichaam dan in Zeebrugge teruggevonden. Er werden op haar lichaam geen sporen van geweld aangetroffen. In haar keel en neus stak wel zand, waardoor wordt aangenomen dat het slachtoffer door verstikking om het leven kwam.

Kenan B. blijft zijn onschuld uitschreeuwen. Hij onderging een polygraaftest, maar volgens de leugendetector waren zijn reacties leugenachtig.

De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Binnen 14 dagen zal de KI in Gent moeten beslissen over de verdere aanhouding van de Rotterdammer.

(BELGA)