Turkse Rotterdammer blijft in cel voor duinenmoord Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Turkse Rotterdammer met drie maanden verlengd voor de moord op zijn vriendin Milena Raycheva.

Het lichaam van de 26-jarige Bulgaarse werd in augustus 2010 aangetroffen in de duinen van Zeebrugge.

Het slachtoffer kon pas na vier jaar onderzoek geïdentificeerd worden. Op 21 januari 2015 werd haar vriend van Turkse origine in Rotterdam opgepakt. De verdachte beweert dat hij zijn vriendin op 1 augustus 2010 voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. Toen B. stond aan te schuiven, zou zijn vriendin ge-sms’t hebben dat ze was vertrokken. Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. Op 17 augustus 2010 werd haar lichaam dan in Zeebrugge teruggevonden. De precieze doodsoorzaak kon niet meer achterhaald worden, maar wellicht ging het om verstikking.

In de periode van de feiten zag een getuige een discussie tussen een man en een vrouw in de duinen van Zeebrugge. De getuige herkende het slachtoffer aan haar kleren. Volgens diezelfde getuige is Kenan B. niet de man waarmee het slachtoffer die dag ruzie had.

Volgens de familie Raycheva sloeg en bedreigde B. zijn vriendin regelmatig. Nochtans had de verdachte na de verdwijning wel nog vaak contact met de broer van het slachtoffer. Daarom heeft Jeroen Thieren, raadsman van de verdachte, aangedrongen op een confrontatie tussen zijn cliënt en de familie Raycheva.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier