Turkse Rotterdammer blijft in cel voor duinenmoord in Zeebrugge

Redactie KW

Het lichaam van de 26-jarige Bulgaarse werd in augustus 2010 aangetroffen in de duinen van Zeebrugge. DNA op haar lichaam blijkt niet van de verdachte te zijn.

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Turkse Rotterdammer met een maand verlengd voor de moord op zijn vriendin Milena Raycheva.

Het slachtoffer kon pas na vier jaar onderzoek geïdentificeerd worden. Op 21 januari 2015 werd haar vriend van Turkse origine in Rotterdam opgepakt. De verdachte beweert dat hij zijn vriendin op 1 augustus 2010 voor het laatst zag in Calais, toen ze een trip naar Londen dachten te maken. Volgens de Rotterdammer zou het slachtoffer aan de haal zijn gegaan met 7.000 euro en haar valiezen. Op 17 augustus 2010 werd haar lichaam dan in Zeebrugge teruggevonden.

Kenan B. blijft ontkennen dat hij iets met de moord te maken heeft. DNA-onderzoek heeft de verdachte alleszins niet in nauwe schoentjes gebracht. Haren die aangetroffen werden op het lichaam van het slachtoffer bleken niet van B. te zijn.

“Het bijkomend onderzoek heeft dat bevestigd. Dit is uiteraard een positief resultaat voor mijn cliënt”, aldus meester Jeroen Thieren. De verdediging zal daarom beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Over twee weken zal de Gentse KI dan de knoop moeten doorhakken. Het Bulgaarse moraliteitsonderzoek is ondertussen volledig vertaald. Het onderzoek kan dus binnenkort afgerond worden. Kenan B. zal wel nog een laatste keer verhoord worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier