Tunesiër staat voor tweede keer terecht voor poging doodslag op echtgenote

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vijftien maanden nadat hij zijn echtgenote met een stuk marmer op het hoofd had geslagen tijdens een discussie probeerde een 63-jarige man van Tunesische afkomst uit Kortrijk haar te wurgen. Er hangt Ali G. voor de tweede keer in twee jaar tijd drie jaar cel boven het hoofd.

Op 6 juni 2015 ontaardde een discussie over geld tussen het koppel. “Het werd plots zwart voor mijn ogen”, aldus Ali G. Hij nam een stuk marmer van een tafel en sloeg er mee op zijn vrouw. Ze kon de slagen grotendeels met haar armen afweren, maar raakte toch gewond. De man besefte meteen dat hij fout was, legde zijn gewonde echtgenote op het bed en gaf zich bij de politie aan. “Ik wou haar doodslaan”, verklaarde hij. De rechter achtte het inderdaad bewezen dat hij de bedoeling had zijn vrouw te doden en gaf de Tunesiër in maart vorig jaar een celstraf van drie jaar, waarvan zes maanden effectief. Begeleiding voor zijn alcoholprobleem was een voorwaarde om uit de cel te blijven.

Sorry, sorry

Veel indruk maakte de straf blijkbaar niet, want in de nacht van 18 op 19 september vorig jaar arriveerde Ali G. in dronken toestand aan het appartement van zijn echtgenote, met wie hij ondertussen in een echtscheidingsprocedure is verwikkeld. Nochtans hadden ze eerder op de dag met hun twee kinderen een leuke uitstap gemaakt. Op het appartement bedreigde hij zijn echtgenote, greep haar bij de haren en kneep tot twee keer toe haar keel dicht. Opnieuw vertelde hij aan de rechter dat hij beseft dat hij te ver is gegaan. Hij laat zich al door een psycholoog begeleiden voor zijn (alcohol-)probleem. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief. “Sorry, sorry”, klonk het verontschuldigend naar zijn echtgenote, die hij ook nog een kus op het voorhoofd gaf. Omwille van de kinderen proberen ze zoveel mogelijk nog samen te werken, maar de relatie is definitief ten einde. Tegen de eerste veroordeling ging hij in beroep. Vonnis op 4 oktober.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier