Tuinbouwer trekt na drie maanden cel rechtstreeks naar zijn serres

Rik Demuynck: "Ik nam direct de leiding van mijn bedrijf, mijn levenswerk weer in handen" © Joke Couvreur
Jean Pierre Terryn

Tuinbouwer Rik Demuynck (52) uit Staden, die drie maanden in voorhechtenis in de gevangenis van Brugge zat op verdenking van inbreuken op de drugswet, spreekt voor het eerst over zijn belevenissen. “Nu pas weet ik wie mijn echte vrienden zijn.”

Op 24 februari werd tijdens een inval door het gerecht in zijn kwekerij van bloemen en planten en de bijhorende handel in Staden in een ondergronds leegstaand waterreservoir een professioneel uitgeruste cannabisplantage met 1.500 planten blootgelegd. Rik Demuynck werd samen met vier anderen opgepakt.

Vrij mits borgsom

Na drie maanden voorhechtenis werd de 52-jarige Stadenaar door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent vrijgelaten, zij het wel onder voorwaarden en mits het betalen van een borgsom. Toen hij ‘s avonds thuis kwam, trok hij onmiddellijk naar zijn serres.

“Nu pas weet ik wie mijn echte vrienden zijn”

“Ik nam direct de leiding van mijn bedrijf, mijn levenswerk weer in handen. De drukke voorjaarsperiode is voorbij, de bloemen en de planten zijn de deur uit naar de groothandelaars. Ik ben mijn vrouw, mijn familie, schoonzoon en personeel bijzonder dankbaar dat ze het bedrijf draaiende hielden tijdens mijn afwezigheid. Nu moet alles in hoogdringend in gereedheid worden gebracht voor de volgende kweek.”

Vrank en vrij

Rik Demuynck, die in de gevangenis van Brugge dertien kilogram vermagerde, spreekt vrank en vrij. “Ik heb de voorbije maanden zaken meegemaakt, die ik werkelijk niet verdien. Sommige zaken worden me zomaar in de schoenen geschoven.”

“Kijk, er zijn zaken over mij geschreven en gezegd, die me pijn doen. Enfin, ik hoop dat op het proces de ware toedracht naar boven kom.”

(JPT)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem, Torhout, Tielt, Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws West en Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier