Tuinaannemer uit Brugge twee keer bestolen op enkele weken tijd

Redactie KW

Twee keer werd zijn bestelwagen vol werkmateriaal geplunderd.

De Brugse tuinaannemer Emmanuel Delbeke (34) zit met de handen in het haar. Dieven hebben in het centrum van Brugge voor de tweede keer in korte tijd zijn bestelwagen vol werkmateriaal geplunderd. De man had pas nieuw materiaal gekocht. “Waarom zou ik nog verder werken? Ik ben er kapot van…”

“Eerlijk? Meteen na de diefstal afgelopen weekend stond mijn besluit vast: ik stop ermee. De nieuwe inbraak is een ramp voor mijn bedrijf. Financieel is het bijna niet haalbaar om voor de tweede keer in enkele weken tijd nieuw materiaal te kopen. Gelukkig had ik net voor de diefstal nog een deel van het werkgerief binnengezet. Anders was het helemaal een ramp.” Emmanuel is woest op de dievenbende. “Mijn bestelwagen stond zoals altijd geparkeerd voor mijn huis in de Werfstraat”, getuigt de zaakvoerder van Groen-Hout. “Toen ik zondagochtend naar mijn bestelwagen liep, merkte ik dat ze mij opnieuw bestolen hadden. Een onwezenlijk gevoel.”

Machteloos

Batterijopladers, klein elektrisch materiaal en ander gereedschap. Alles is weg. “Ik ben er echt kapot van”, gaat Emmanuel verder. “Dit kost me opnieuw duizenden euro’s. Waar moet ik dat geld blijven halen? Elke dag werk ik me krom. En waarom? Om te kunnen betalen wat ze van mij stelen … Het is bijna te absurd voor woorden.” Begin deze week ging de Bruggeling toch weer aan het werk. Voorlopig doet hij het met minder materiaal. Hij krijgt ook steun van twee vrienden die voor hem werken in onderaanneming. “Uiteindelijk sta je als slachtoffer machteloos tegenover dergelijke criminele feiten. Al mijn materiaal elke dag in- en uitladen in een loods of garage, dat is praktisch onhaalbaar. En de bestelwagen binnen parkeren? Ik woon in het centrum van Brugge. Niet eenvoudig”, zucht Emmanuel.

Klacht ingediend

De tuinaannemer heeft maandag officieel klacht ingediend bij de politie. Daar herhalen ze dat er wel degelijk aandacht wordt gegeven aan het aanhoudend probleem van inbraken in bestelwagens. Al is het zeker geen lokaal fenomeen. Ook andere steden en gemeenten kampen met het fenomeen. “Ach, ik had net twee grote sloten gekocht om mijn camionette extra te beveiligen. Ook dat kostte enkele honderden euro’s. Ik heb zelfs de kans niet gekregen om ze te installeren … De sloten zijn het enige dat ik nog heb. Het mag nu écht stoppen”, zucht Emmanuel.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier