Tsjech staat terecht voor poging tot doodslag in Bredene

Redactie KW

Een 36-jarige Tsjech heeft zich maandag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een poging tot doodslag in Bredene. Tomas M. deelde in april drie messteken uit aan de 29-jarige Quentin S. uit Doornik. Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf.


Begin april ving de Poolse vriendin van het slachtoffer op de kusttram een Tsjechisch gesprek op tussen Tomas M. en zijn vriendin. Beide koppels kwamen hierdoor met elkaar in contact en spraken op 12 april af op het appartement van Quentin S. Na overmatig alcoholgebruik ontstond een schermutseling. In het daaropvolgende gevecht stak Tomas M. het slachtoffer enkele keren in de hals. S. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar was relatief snel weer aan de beterhand.

Dansje eindigt in steekpartij

Meester Mieke Byttebier, advocate van de beklaagde, vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. De situatie zou uit de hand gelopen zijn toen M. begon te dansen met de vriendin van Quentin S. Volgens de verdediging greep het slachtoffer als eerste naar een mes. Meester Byttebier pleitte dan ook de wettige zelfverdediging en de uitlokking.

Quentin S. zou nog steeds hinder ondervinden van de steekpartij. Hij kan zijn arm moeilijk opheffen en is in behandeling bij een psychotherapeut. Zijn raadsman Gilles Caerels vroeg om een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toe te kennen.

De rechter doet uitspraak op 20 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier