Tsjech krijgt 4 jaar cel voor poging tot doodslag in Bredene

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 36-jarige Tsjech veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.


Tomas M. deelde in april drie messteken uit aan de 29-jarige Quentin S. uit Doornik. Begin april ving de Poolse vriendin van het slachtoffer op de kusttram een Tsjechisch gesprek op tussen Tomas M. en zijn vriendin Magdalena D.. Beide koppels kwamen hierdoor met elkaar in contact en spraken op 12 april af op het appartement van Quentin S. Na overmatig alcoholgebruik ontstond een schermutseling. In het daaropvolgende gevecht stak Tomas M. het slachtoffer enkele keren in de hals. S. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar was relatief snel weer aan de beterhand.

‘Uit de hand gelopen’

Meester Mieke Byttebier, advocate van de beklaagde, vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. De situatie zou uit de hand gelopen zijn toen M. begon te dansen met de vriendin van Quentin S. Volgens de verdediging greep het slachtoffer als eerste naar een mes. De rechter oordeelde echter dat de Tsjech zich wel degelijk schuldig maakte aan poging tot doodslag. Hij werd tevens veroordeeld voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn vriendin.

Quentin S. zou nog steeds hinder ondervinden van de steekpartij. Hij kan zijn arm moeilijk opheffen en is in behandeling bij een psychotherapeut. Daarom kreeg hij een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro toegewezen. Er werd een deskundige aangesteld om de precieze schade te begroten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier