Tsjech blijft in de cel voor poging doodslag in Bredene

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige Tsjech met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag in Bredene. Tomas M. deelde in april drie messteken uit aan een 29-jarige man uit Doornik.

De verdachte leerde Quentin S. kort voor de feiten kennen op de kusttram. Omdat de vriendin van het slachtoffer ook Tsjechisch spreekt, spraken ze op een zaterdagavond af op het appartement van het slachtoffer. Na overmatig alcoholgebruik ontstond een schermutseling. In het daaropvolgende gevecht stak Tomas M. zijn gastheer neer. Die werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar was relatief snel weer aan de beterhand.

“Enkel verdedigd na aanval met mes”

De Tsjech beweert dat hij zich enkel verdedigd heeft toen het slachtoffer hem aanviel met een mes. Het onderzoek moet uitwijzen of die versie steek houdt. De wetsdokter kon wel al vaststellen dat de verdachte een flinke klap op zijn neus had gekregen en verwondingen aan de hand had.

Mieke Byttebier, advocate van Tomas M., drong niet aan op de vrijlating van haar cliënt. “We wachten onder andere de resultaten van het toxicologisch onderzoek af.” Ondertussen werd ook een gerechtspsychiater aangesteld. “De psychiater heeft mijn cliënt al bezocht zonder tolk. Hij spreekt echter enkel Tsjechisch, dus de psychiater zal nog eens moeten terugkeren”, aldus meester Byttebier.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier