Trio voor de rechter in Ieper voor cannabisplantage met 143 potten

Het trio stond voor de rechter voor het kweken van cannabis. © GF
Redactie KW

Géry B. (60) uit Vleteren stond samen met Marnick V. (54) en Glenn V. (49) allebei uit Ieper voor de rechter wegens het gebruik en de verkoop van drugs.

Het trio stond voor de rechter voor het kweken van cannabis ten huize van Géry B. waar 114 geoogste potten cannabis werden gevonden naast 17 potten in bloei en 11 potten in bloei. Het openbaar ministerie vraagt 10 maanden cel en een boete van 6.000 euro allebei effectief voor Géry en Marnick en zes maanden cel een boete van 6.000 euro, ook allebei effectief.

Meester Jean-Pierre Duyck gaf toe dat zijn cliënt Géry de nodige materialen ophaalden in Terneuzen maar dat hij van kweken van cannabis helemaal geen kaas had gegeten en een beroep deed op de twee andere personen die mee op het bankje zitten. Meester Herman Baron die Marnick V. verdedigt zei dat zijn cliënt, die kanker heeft en wellicht het einde van het jaar haalt, helemaal niet betrokken is bij de zaak en alleen af en toe op bezoek kwam bij Gery B.

Meester Baron kon niet anders dan bevestigen dat zijn cliënt een meer dan aardig strafregister heeft maar “wat baat het als je vroeg opstaat als je de naam hebt een langslaper te zijn”, aldus meester Baron die beweerde dat zijn cliënt reeds geruime tijd zijn leven heeft gebeterd. Meester Baron verdedigde ook Glenn V. en die gaf alleen toen dat hij van internet opschreef hoe je cannabis moet kweken en dat overhandigde aan Géry B., maar meer niet. Wel bevestigde de beklaagde dat hij Géry B. af en toe eens voerde met zijn wagen. Vonnnis op 26 oktober.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier