Trio veroordeeld voor 3.200 cannabisplantjes in loods in Harelbeke

Redactie KW

Drie mannen zijn woensdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld voor hun aandeel in een cannabisplantage in een loods in Harelbeke.

De 3.200 planten brachten volgens de openbare aanklager meer dan 1,6 miljoen euro op. De rechter herleidde de periode wel en matigde dus ook de verbeurdverklaringen.

Een man uit Harelbeke verhuurde de loods aan een Nederlander. Samen met een landgenoot stond hij in voor het technisch onderhoud van de plantage met 3.200 cannabisplanten. Na een mislukte oogst volgden volgens het parket vier geslaagde oogsten, die 1.648.640 euro zou hebben opgebracht.

Volgens de rechter was de periode beperkter waarin de plantage actief was, van begin augustus 2014 tot begin juni 2015. Ze verklaarde 120.000 euro verbeurd, voor elk van de twee Nederlanders. Ze werden veroordeeld tot 30 maanden celstraf waarvan 6 maanden effectief. De Harelbekenaar kreeg 18 maanden celstraf, waarvan de voorhechtenis effectief is. Er wordt 14.000 euro uit zijn vermogen verbeurd verklaard. Ze moeten ook alledrie een boete betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier