Trio dat kind in Zedelgem op dievenpad stuurde voor rechter

Redactie KW

Drie Roemenen die een elfjarige jongen op dievenpad stuurden riskeren hiervoor een strenge straf in de Brugse rechtbank.

Paul T. (22), Florin V. (25) en Florin G. (36) liepen op 4 maart tegen de lamp bij een politiecontrole in Zedelgem. Onder de zetel van Florin V. troffen de agenten voor 294 euro aan gestolen krasbiljetten aan. Een telefoontje met de Nationale Loterij wees uit dat de biljetten afkomstig waren uit het nabije Delhaize-filiaal langs de Torhoutsesteenweg. Daar bleken inderdaad twee pakjes krasloten verdwenen.

Verder onderzoek wees uit dat de elfjarige jongen, die in de wagen van het trio zat, even voor de controle de pakjes gestolen had in het warenhuis. Hij deed dit in opdracht van zijn meerderjarige kompanen. De jongen werd meegenomen voor verhoor, maar werd terug vrijgelaten. Zijn drie meerderjarige opdrachtgevers zitten sinds hun arrestatie in de cel.

Auto doet hen de das om

Naast de diefstal in het Zedelgemse warenhuis staan ze ook terecht voor een negental andere diefstallen in onder meer Ieper, Gent, Poperinge en Nazareth. Ze moeten zich ook verantwoorden voor vier inbraken. De speurders konden hen aan een aantal van deze feiten linken via de Volkswagen Golf waarmee ze zich verplaatsten. Hun advocaten vroegen de rechter om mildheid. De uitspraak volgt op 28 juli.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier