Tot vijf jaar cel voor cannabisplantage in vismijn van Oostende

Redactie KW

In de zaak van een cannabisplantage in de Oostendse vismijn is het kopstuk van de bende door de Brugse correctionele rechtbank tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld. De plantage kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar hun cocaïnehandel.

De politie trof op donderdag 10 oktober 2013 in een loods in de Oostendse vismijn een cannabisplantage van bijna 1.923 plantjes aan. De ontdekking leidde tot de aanhouding van zeven Albanezen, van wie er vier behoren tot de Oostende beruchte familie D. Kort na de ontdekking werd brand gesticht in de bewuste loods, maar de dader kon nooit gevonden worden.

In een wagen van de Albanese familie werd ook een halve kilogram cocaïne ontdekt. Enkele dagen later werd Pieterjan D. (24) in dat kader bij hem thuis in Varsenare opgepakt. De jongeman gaf toe dat hij cocaïne afkomstig van de familie D. doorverkocht. De jongeman kreeg voor zijn rol in de zaak drie jaar gevangenisstraf met uitstel.

280.000 euro drugswinst verbeurd verklaard

Ilir D. wordt gezien als de leider van de bende en werd tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld. In totaal werd ook 280.000 euro drugswinst van de bende verbeurd verklaard. Op het proces stond ook een reeks subdealers terecht. Van de negentien beklaagden zijn er twee vrijgesproken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier