Tot vier jaar cel voor drugsbende die weed kweekte in Alveringem

Redactie KW

Een 12-koppige drugsbende Nederlanders en Belgen is door de rechtbank in Veurne veroordeeld tot celstraffen die oplopen tot vier jaar. De bende hield een cannabisplantage in de Hoogstraat in Alveringem.

De bende werd in februari vorig jaar op heterdaad betrapt, nadat de politie was ingelicht dat er in de loods mensen bezig waren met het afbreken van een installatie. Ter plaatse trof de politie vijf Belgen aan. Drie Nederlanders kwamen later aan en werden eveneens opgepakt. Uit verder onderzoek bleken er nog enkele handlangers betrokken. Ook de eigenaar van de loods stond mee terecht. Die eiste een schadevergoeding van drie kompanen, omdat die hem enkele dagen voor de arrestatie overvielen met een geweer en er met weedplanten vandoor gingen.

In totaal stonden er elf mannen en een vrouw voor de strafrechter in Veurne. De procureur vroeg voor het hoofd van de bende maar liefst 4 jaar cel, en de rechter ging daar vanmorgen op in. Een vierde van zijn straf werd evenwel met uitstel uitgesproken. Zijn kompanen kregen straffen opgelegd van 6 maanden, deels voorwaardelijk tot 2 jaar effectief. Alle veroordeelden moeten een boete van 6.000 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. Eén betrokkene bleek uiteindelijk niet betrokken en werd vrijgesproken. In totaal zouden er zo’n 900 plantjes in de loods hebben gestaan, wat volgens het gerecht duizenden euro’s aan drugswinsten heeft opgeleverd. Er werd een verbeurdverklaring van zo’n 50.000 euro uitgesproken en ook een auto werd verbeurdverklaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier