Tot twintig jaar gevorderd voor Franse homejackers die telkens met oranje auto toesloegen

08/06/16 om 20:22 - Bijgewerkt op 09/06/16 om 09:03

Vier mannen uit Roubaix moesten zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Ieper verantwoorden voor tientallen criminele feiten in de grensstreek. Voor het kopstuk van de bende vordert de federale procureur een effectieve celstraf van twintig jaar. De overige bendeleden riskeren twee, elf en veertien jaar cel. Ze waren niet telkens alle vier aanwezig toen er feiten werden gepleegd.

Operatie BAOBAB werd in 2012 in het leven geroepen. Toen werd het zuiden van West-Vlaanderen geteisterd door een golf van gewelddadige homejackings. Diverse verdachten werden opgepakt en bestraft doorheen het onderzoek. Eind 2014 konden ook de vier grootste pionnen van de criminele vereniging in de boeien geslagen worden. Het gaat om de 'diehards' volgens het openbaar ministerie. Zij worden verdacht van in totaal 57 feiten van inbraak, diefstal, gewapende overval, homejacking. Het gaat om erg gewelddadige feiten. Op 4 november 2012 werd onder meer een oudere man aan de cinema van Kortrijk met een zwaar voorwerp op het hoofd geslagen. Hi...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!