Tot twee jaar cel voor Roemeense dievenbende

Redactie KW

Drie leden van een Roemeense dievenbende zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van vijftien maanden tot twee jaar voor 43 diefstallen in Kortrijk en Ieper. De rechter verklaarde een Volkswagen Golf verbeurd.

Op 20 maart vorig jaar kreeg een uitzendkantoor in de Rijselstraat in Kortrijk een jong zigeunerkoppel over de vloer dat vroeg om een petitie te tekenen. Toen iemand in het kantoor daarop inging, slaagde één van de verdachten erin om met een list een gsm buit te maken. De diefstal werd kort nadien al opgemerkt en de politie kon meteen de daders oppakken: de 22-jarige Vasile Dragusin en zijn minderjarige vriendin.

Zij konden aan tal van andere gelijkaardige feiten, onder meer in Ieper, gelinkt worden. Ook zus Maradia (20) kwam in het vizier van het gerecht. Zij pleegde voornamelijk winkeldiefstallen. Ionel S. (36) uit Duisburg speelde vooral chauffeur en speelde zijn VW Golf kwijt. De twee mannen kregen twee jaar cel, waarvan een deel effectief, en een boete van 1.600 euro. De Roemeense vrouw liep 15 maanden cel, waarvan de elf maanden die ze in voorhechtenis zat als effectieve straf is uitgesproken, op. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier