Tot dertig maanden cel voor cannabisplantage in Avelgem

Redactie KW

Drie Fransen en drie Franstaligen uit Moeskroen zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van zes tot dertig maanden of werkstraffen van 150 uren voor een cannabisplantage in Avelgem.

De helft van hun straffen zijn voorwaardelijk. De speurders kwamen de plantage op het spoor nadat elektriciteitsnetwerkbeheerder Eandis een abnormaal hoog elektriciteitsverbruik had vastgesteld op het adres recht tegenover het oude gemeentehuis, op een boogscheut van het politiecommissariaat. Een onderzoek met een warmtecamera bracht inderdaad uitzonderlijk warmteverlies op de zolder aan het licht.

Op 19 januari viel de politie binnen en kon een cannabisplantage opgerold worden. Een 36-jarige Fransman uit Rijsel huurde de woning, twee Fransen uit La Madeleine en een trio uit Moeskroen hielpen bij het onderhoud en het knippen van de plantjes. De Rijselnaar bleef uiteindelijk drie maanden in voorhechtenis. Hij nam het initiatief voor de plantage nadat hij in 2012 zonder centen de gevangenis verliet en op café iemand tegen het lijf liep die vroeg of hij iets wou bijverdienen. Het trio uit Moeskroen was niet aan hun proefstuk toe, want ze liepen eerder al een veroordeling op voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Doornik. Aan infrastructuurnetbeheerder Eandis moet de Rijselnaar een schadevergoeding van 18.677 euro betalen voor de gestolen elektriciteit.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier