Tot 9 jaar cel voor overval op juwelier in Knokke

De Brugse correctionele rechtbank heeft zes Litouwers tot zware gevangenisstraffen veroordeeld voor een gewelddadige overval op een juwelier in Knokke. © GF
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft zes Litouwers tot zware gevangenisstraffen veroordeeld voor een gewelddadige overval op een juwelier in Knokke.

Vier overvallers drongen op 31 juli 2013 rond 10.45 uur de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De eigenaar en zijn echtgenote werden overmeesterd en gekneveld. De verdachten hadden het vooral gemunt op dure horloges, waarvan ze er een honderdtal meegraaiden. Voorts gingen ze volgens het openbaar ministerie ook nog aan de haal met een aantal ringen en armbanden. De buit had een waarde van 2,5 miljoen euro.

Bijna een jaar na de feiten werd Titas B. opgepakt. De Litouwer gaf toe dat hij hand- en spandiensten verleende, maar ontkende dat hij één van de overvallers was. In mei 2015 werd Andrius J. (20) aan België uitgeleverd. Hij bekende onmiddellijk zijn aandeel in de overval en praatte anderen aan de galg. Daarom vroeg de verdediging om een straf met uitstel. De beklaagde werd uiteindelijk tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld.

De andere Litouwse verdachten lieten verstek gaan voor het proces. Titas B. kreeg zes jaar effectief, drie anderen zeven jaar effectief en kopstuk Zilvinas R. zelfs negen jaar effectieve celstraf. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier