Tot 40 maanden effectief voor brutale verkeersagressie in Kortrijk

05/09/16 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk zijn maandag twee mannen veroordeeld voor brutale verkeersagressie. De twee deelden zware klappen uit op het Conservatoriumplein.

Tot 40 maanden effectief voor brutale verkeersagressie in Kortrijk

Op 4 mei van dit jaar kreeg een twintiger uit Heule zware klappen op het Conservatoriumplein in Kortrijk. De man kreeg minstens zestien slagen en schoppen, ook nadat hij al op de grond lag. Daarna deden beide daders nog alsof ze hem gingen aanrijden. De twintiger kon zelf de politie bellen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De Kortrijkzanen ontkenden niet dat ze slagen uitdeelden, maar nuanceerden de context van de feiten. Ze hadden allebei veel gedronken en herinneren zich niet alle details meer. Het slachtoffer remde kort. De twee mannen reden net na hem. Zij moesten ook op hun rem trappen en er ontstond een discussie. Aanvankelijk deelde maar een van de twee beklaagden slagen uit.

Effectieve gevangenisstraffen

De andere man kwam pas later bij de vechtpartij. "Hij zat tijdens een groot deel van het gevecht nog in de wagen. Hij heeft een tik uitgedeeld en heeft daar spijt van", zei zijn raadsman Filip De Reuse. Hij vroeg een zware werkstraf voor zijn cliënt, gezien zijn kleiner aandeel in de feiten.

Beide mannen krijgen een effectieve gevangenisstraf opgelegd, van 3 jaar en 40 maanden. Ze moeten ook boetes betalen van 1.200 euro. Het slachtoffer heeft nog steeds problemen met zijn enkel, ten gevolge van de slagen. Hij krijgt een provisionele schadevergoeding van 3.000 euro. Er wordt een deskundige aangesteld die de gevolgen verder moet onderzoeken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!