Tot 40 maanden cel voor gewapende home invasion in Knokke

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een Tunesiër tot 40 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een home invasion in Knokke. Slimane A. pleegde de feiten in opdracht van een Antwerpse prostituee van Tunesische origine. Zij kreeg twee jaar met uitstel voor haar rol in de zaak.

In de nacht van 27 op 28 juli 2015 vielen Slimane A. en zijn kompaan Bechir El A. het appartement van Meryem B. binnen. De vrouw werd een uur lang bedreigd met een mes en pepperspray. Uiteindelijk moest ze geld, diamanten, een iPad en twee gsm’s afgeven.

Daarnaast moesten de beklaagden zich ook nog verantwoorden voor een inbraak in een kapsalon in Roeselare. Door DNA-sporen in dat onderzoek konden ze gelinkt worden aan de feiten in Knokke. Voor de overvallers vorderde het openbaar ministerie vier jaar effectieve gevangenisstraf. A. werd tot 40 maanden effectief veroordeeld. El A. kreeg 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

De twee Tunesiërs handelden bij de home invasion in opdracht van Hakima Z. uit Antwerpen. De vrouw van Tunesische origine had als prostituee in dezelfde bar gewerkt als het slachtoffer. Daar zou het slachtoffer 10.000 euro gestolen hebben van Z. Naar eigen zeggen was het dus enkel de bedoeling om dat gestolen geld te recupereren. Ze werd met de uitvoerders in contact gebracht door een tussenpersoon. Faker S. kreeg voor zijn aandeel in de zaak 18 maanden met uitstel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier