Tot 40 maanden cel voor drugsdode in Roeselare

Redactie KW

Een 34-jarige druggebruiker uit Roeselare is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 40 maanden en een boete van 8.000 euro.

In de nacht van 9 op10 augustus vorig jaar stierf de vrouw aan een overdosis drugs, alcohol en medicatie op het appartement van haar vriend. Ook diens 18-jarige onderbuur was aanwezig en na een drugstrip naar Nederland arriveerde ook de 34-jarige junkie er. Hij was het die na het eten van frietjes heroïne uit zijn rugzak opdiepte en in een lepel opwarmde om de damp te kunnen opsnuiven. Ook het slachtoffer en haar vriend deden er zich aan te goed.

Vier maanden ontwenningskliniek

Nochtans had de 55-jarige vrouw er net vier maanden ontwenningskliniek opzitten en had ze al flink wat alcohol gedronken. Amper een kwartier na het drugsgebruik voelde ze zich onwel en belandde ze op een bed. Nog vooraleer er iemand aandacht aan besteedde, zag ze al blauw. Haar vriend verwittigde een buurvrouw die meteen de hulpdiensten alarmeerde. Samen met de junkie probeerde hij de vrouw nog te reanimeren, tevergeefs. Vooral de 34-jarige Roeselarenaar werd met de vinger gewezen omdat hij de drugs mee had, aanbood en klaarmaakte. Hij spendeerde al tien jaar van zijn leven in de cel na talloze veroordelingen.

De ouders, zoon en dochter van het slachtoffer kregen in totaal 16.300 euro schadevergoeding toegewezen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier