Tot 37 maanden cel voor cokedealers

Redactie KW

De Kortrijkse strafrechter heeft vrijdag drie mannen veroordeeld voor cocaïnehandel. Ze krijgen tot 37 maanden cel, deels met uitstel. Omdat de mannen in een zwakke financiële positie zitten, werden de verbeurdverklaringen wel grondig herleid.

Het trio moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor drugshandel. Een van hen zou minstens een kilogram cocaïne aan de man hebben gebracht. Dat hij dealde tijdens zijn vrije dag onder elektronisch toezicht, stootte de strafrechter nog extra tegen de borst. Hij krijgt een celstraf van 37 maanden, waarvan 20 effectief. De drugswinsten worden geschat op 40.000 euro. Omdat de man in financiële moeilijkheden verkeert, werd de verbeurdverklaring herleid tot 13.000 euro.

De tweede beklaagde, die al meermaals veroordeeld werd voor soortgelijke feiten, krijgt 20 maanden cel. Zes maand daarvan is effectief. Hij beweerde nooit verkocht te hebben, maar de strafrechter achtte verkoop wel bewezen. Ook voor hem werd een verbeurdverklaring van 45.000 euro grondig herleid. De derde beklaagde krijgt vijftien maanden. Enkel de reeds ondergane voorhechtenis is effectief.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier